Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Italianca Donatella Scarpa a devenit…

Italianca Donatella Scarpa a devenit cetăţeană a R. Moldova

Născută în Milano, Italia, Donatella Scarpa a depus astăzi jurământul de cetăţean al R. Moldova, în faţa primarului general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Cu această ocazie, doamna Scarpa a menţionat că optează pentru cetăţenia statului nostru nu din considerente practice, pentru a se ocupa de activitatea economică fără probleme, ci pentru că Moldova i-a devenit o a doua partie. Este de 6 ani în R. Moldova, face afaceri, este vicepreşedinte al Asociaţiei Întreprinzătorilor Italieni, are la Chişinău o casă şi a reuşit să-şi facă chiar şi prieteni. Donatella Scarpa declară că a devenit un ambasador al ţării noastre în cercurile oamenilor de afaceri din Italia.

 

Dorin Chirtoacă a felicitat-o pe nouă cetăţeană, urându-i să se încadreze cât mai uşor în mediul din Chişinău.

 

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia R. Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii de stat, a istoriei statului şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială de pe lângă Guvernul R. Moldova examinează dosarul, după care Preşedintele R. Moldova emite decretul în acest sens. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa primarului general al municipiului sau a preşedintelui de raion, arată un comunicat al Primăriei Chişinău